Logo [Moottorikorjaamoiden yhdistys ry]
 
fiilis-uutiset.jpg
 

Uutiset

 
 

Uutiset

21.06.2012

Moottoriexpertit kesäpäivillä Kotkassa


Moottorikorjaamoiden Yhdistys ry vietti kesäpäiviään Kotkassa perjantaista 21,08- sunnuntaihin 23.08.

Sää suosi tapahtumaa ja mukana oli 37 Moottoriexperttiä, osa lapsineen ja koirineen kaikkialta Suomesta. Monet olivat Kotkassa ensimmäistä kertaa. Kotka on satsannut merelliseen ilmeeseen ja kaupungissa onkin Itämeren kaloja ja elämää esittelevä akvaario, sekä uusi merimuseo Wellamo, jonka yhteydessä on Kymenlaakson museo ja merivartiomuseo. Museorakennus kuvaa hyökyaaltoa ja rakennus herätti mielipiteitä puolesta ja vastaan. Edukseen rakennus on ilmeisestikin valaistuna. Kotkassa silmään pistää hyvin hoidetut puistot ja erityisesti Sapokan vesipuisto pimeällä ja valaistuna on vaikuttava elämys.

Moottoriexperttien ohjelmaan kuului myös risteily tavalliseen tapaan Kotkan edustalla tutustuen sekä Venäjän vallan aikaisiin linnakesaariin, että Kotkan satamiin. Kotkassa on kolme eri satamaa ja ilmeisesti taloudellinen taantuma on vaikuttanut myös niiden toimintaan. Konttikasat olivat korkeat ja kentät täynnä Venäjälle tarkoitettuja autoja. Samoin suuret puujalostustehtaat kaupungissa ovat lopetusuhan alaisina.

Kuten aina, myös nyt vaihdettiin kokemuksia erilaisista moottorien korjaamiseen liittyvistä asioista ja ongelmista. Moni Moottoriexpertti on laajentanut toimintaansa alihankintaan tai erikoistunut johonkin alan erikoisosaamista vaativaan toimintaan, joten yhteistyö ja verkottuminen on tärkeä osa tulevaisuuden menestymistä.

Illalla syötiin yhteinen päivällinen ja osa jatkoi vielä legendaarisessa merimieskapakka Kairossa pitkälle seuraavaan päivään.

V-J Niemi